Välj ditt språk

Jane Levkovskaya

Pianist och sångerska i Stockholm
Mitt namn är Jane Levkovskaya, jag är en rysk pianist och sångerska bosatt i Sverige, jag har jobbat som musiker, sångerska och pianist i Sverige, Ryssland och utomlands i nästan 10 år.
Image

Om mig

Mitt namn är Jane Levkovskaya, jag är en rysk pianist och sångerska bosatt i Sverige, jag har jobbat som musiker, sångerska och pianist i Sverige, Ryssland och utomlands i nästan 10 år.

Här är lite fakta om mig och de uppdrag som jag har medverkat i som yrkesmusiker, sångerska och professionell pianist.

Här är lite fakta om mig och de uppdrag som jag har medverkat i som yrkesmusiker, sångerska och professionell pianist.

Född och uppväxt i Ryssland, Sibirien och bosatt i Stockholm sedan 2008

Har gått en 7-årig musikskola för barn och en 4-årig klassisk pianoskola i Irkutsk, Ryssland

Konstnärlig kandidatexamen i jazz piano från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, 2013

Under 4 - årig musikerutbildning har jag fått chans att samarbeta med etablerade svenska musiker och lärare som Ove Lundin, Joakim Milder, Marie Bergman, Louise Hoffsten, Pål Svenre, Peter Lundblad

Jazz pianist med flerårig erfarenhet av ensemblespel i olika format

Jag har spelat piano, keyboard, synt i olika stilar som Jazz, rock, pop, latin, salsa, bossa nova, musikal, funk, rock n roll, blues, gospel, folk, visa, filmmusik, schlager.

Arbetet som livemusiker i Stockholm är väldigt krävande. Därför har jag som pianist har jobbat mycket utomlands och har inte bara blivit mer erfaren pianist utan också sångerska och showbandpianist. Jag har testat mig som musiker i teater och i pianobar, har lärt mig att jobba med musikunderhållning.

Som frilansmusiker i Stockholm får man spännande och oväntade uppdrag. Idag ordnar man pianobar i någons vardagsrum och imorgon är det en stor galamiddag för 300 personer. The best is yet to come!!

Att jobba som pianist i hotellobby är trevligt och givande. Man träffar nya människor och skapar goda kontakter.

Life as a musician in Stockholm is very demanding. Therefore, as a pianist, I have worked a lot abroad and have not only become a more experienced pianist, but also a singer and show band pianist. I have tested myself as a musician in the theatre and in a piano bar, and have learned to work with musical entertainment.

Jag har fått jobba som hotell bar pianist i Ibiza, Teneriffa, Cypern, Spanien

Väldigt vanligt uppdrag att vara pianist i en galleria och shoppingcentrum där pianounderhållning är en del av något projekt.

Jag har anlitats som pianist för musikunderhållning på företagsfester, konferensmiddagar och företagsevents. Musikunderhållning bokas regelbundet av stora och små företag i hela Sverige. Som företagskund prioriterar man att anställa musiker som erbjuder bra kvalitet och har en fin portfolio. Därför jobbar jag som pianist och sångerska stadigt på att hålla en hög standard på mina musikaliska insatser.

Som musiker i kyrkan har man som mål att förmedla musik med dess konstnärliga innehåll till människor

Jag har varit aktiv som studiomusiker, producent, arrangör och låtskrivare i olika konstnärliga projekt i Stockholm. Komponering av egen musik och låtskrivning berikar mig som musiker.

Jag kommer från en stad som heter Irkutsk och ligger runt 3000 mil från Moskva. All min familj bor fortfarande i Irkutsk medans jag flyttade därifrån ensam för att studera jazz piano i Stockholm.

Rysk pianoskola är välkänd för sina traditionella metoder och jag är väldigt tacksam att jag har fått grundundervisning i klassisk musik i Ryssland, för det har gjort mig till en kunnig pianolärare och det uppskattas främst av mina pianoelever.

KMH har varit en viktig del av mitt yrkesliv. Som kvinnlig jazzmusiker, instrumentalist har jag fått kunskap som hjälpte mig att jobba som pianist i både med musik och underhållning i Sverige.

Framträdde som jazzpianist på Fasching, Spejaren, Tyresö Jazzklubb, Lilla Hotellbaren, Hotell Hellsten

Som första steg i min karriär som yrkespianist har jag spelat i ett stort antal band och ensembler som jazz trio, klassisk trio, jazz storband, orkester, coverband. Vid olika tillfällen har jag även varit inblandad som Ackompanjatör och repetitör

Har varit anställd som showpianist och pianobar artist på svenska och internationella kryssningsfartyg Crystal Serenity (USA), Thomson Cruises (UK), Silja Line (Sverige) osv.

Anlitades för pianounderhållning i flera konferenslokaler, restauranger och festvåningar i Stockholm: Sjöfartshuset, Operakällaren, Teater Studio Lederman, Hotel Tylösand, Engelen, Hasselbacken, Grill, Wennergren Center, Solidaritet Arena, Runö Konferens osv.

Bokades som pianist för musikunderhållning av stora hotell i Sverige och utomlands: Clarion, Scandic, Hotel Tylösand, Gran Melia Teneriffa, Sensatori Ibiza, Napa Mermaid Cypern.

Ibland får man ett uppdrag som hotellpianist utomlands och åker iväg att jobba i något annat land.

Har varit projektanställd för följande events: pianobar med tema Jul i Mörby Gallerian i Stockholm 2013, Unexpected Shopping 2014 i Täby centrum, pianist i samband med Folksam Reklamkampanj Mini Maestros, 2015

Medverkat i musikunderhållningsprojekt i bl.a Sollentuna Centrum, Sturegallerian

Medverkat som pianist i evenemang arrangerade av stora eventföretag.

Jag har deltagit i pianokonserter i många kyrkor i Stockholm och över hela Sverige. En väldigt uppskattad uppgift för en pianist är att arrangera en pianokonsert i en kyrka eller spela under en ceremoni.

Jag har arbetat som pianopedagog på Nacka Musikskola, Kulturskolan Stockholm, Österåkers Musikskola, Upplands Väsby Musikskola, Sensus Studieförbund och privat pianopedagog i Stockholm. Att vara musiklärare och pianopedagog är en av mina största inspirationer. Jag finner mycket nöje i pianoundervisning och jobbar med vuxna lika gärna som med barn. Under pianolektioner lär man sig nytt både som musiker och människa.