Pianobar pianist och sångerska

Pianobar är en form av underhållning som passar utmärkt för åldersblandad publik med olika musikaliska smaker - en flygel i ett mysigt rum där gäster samlas runt omkring den som spelar, önskar låtar och sjunger med. Pianist syns och hörs bra, oftast pratar med gäster i pauser, ibland imponerar och spelar önskad musik direkt i stunden utan någon förberedelse.

Pianist Stockholm Let it be Paul McCartney

Anpassa musik till publikens ålder ock smak, välja fort från flera hundra låtar i repertoaren, spela och sjunga samtidigt, vara utåtriktad och kommunicera med gäster är en egenskap som jag har utvecklat genom åren. I piano baren är man mycket mer än bara en skicklig pianist - man styr upp en egen liten show där varje gäst blir en del av spännande musikupplevelse med piano i fokus. Det är märkligt att artister som Billy Joel och Elton John började sin karrier som pianobar underhållare.  

Den välkända pianobaren i Stockholm, Engelen har hostat många duktiga pianister i sin Rhapsody Lounge, jag har framfört där som solist och i olika konstellationer med andra musiker. Om det finns ingen pianobar i närheten man kan arrangera den i en festlokal eller hemma, hyra en flygel och skapa en kväll som alla kommer att minnas för länge.

Om det är brist på plats kan man ordna en kompakt minipianobar. Jag kan ta med mig all nödvändig utrustning, dvs digitalpiano, högtalare, mikrofoner osv. och skapa pianobar i sådana ovantade platser som t.ex galleria, butik, företagskontor eller till och med utomhus.

Pianobar är ett fantastiskt bra sätt att höja stämmning på festen och få gäster lära känna varandra snabbt. 
Därför brukar pianobar underhållning bokas till bröllop och födelsedagsfestar där folk av olika åldrar ska samlas ihop.

Pianobar favoriter:

Piano man (Billy Joel)
Your Song, Crocodile Rock (Elton John)
Let It Be (Beatles)
Bohemian Rhapsody (Queen)
Memory (Barbara Streisand)
My Heart Will Go On (Celine Dion)
What A Wonderful World (Louis Armstrong)
Don't Stop Believing (Journey)

Flera exempel på piano till företagsfest finns i min musiklista.

Pianist Stockholm City of Stars La La Land

Pianist Stockholm What a Wonderful World Louis Armstrong