Solist till dop och namngivning i Stockholm

Planerar ni en namngivningsceremoni, namngivningsfest eller dopgudstjänst?

Dop och namngivning är oerhört betydelsefulla händelser i varje familj, med nära vänner, eviga löften, ljuständning, vackra dikter och såklart - känslomässig musik. Vilken musik till ceremonin ni väljer att ha är väldigt individuellt beroende på vad som passar barnet och era önskemål.

Om dopet sker i kyrkan kan man bestämma musik i samråd med prästen och välja några psalmer samt boka en solist som spelar piano och sjunger låtar som ligger er varmt om hjärtat.

Vid borgerlig namngivningsceremoni och namngivningsfest kan föräldrarna i princip bestämma själva över upplägget och musiken. Som solist vid dop eller pianist vid namngivning engagerar jag mig gärna i att hjälpa er med musikval - tillsammans skräddarsyr vi ett program med musik som ger utlopp för känslorna och skapar ett vackert minne som kommer att vara livet ut.

Solist i till dop

Önskar ni sång till dop i kyrkan och söker en solist? En solist som sjunger och spelar piano kan vara en fin lösning. Som solist har jag medverkat i flertal kyrkliga dopceremonier och kan försäkra om att sång och musik hjälper att uttrycka känslor. Jag håller gärna kontakt med familjen redan i planeringsprocessen för att hjälpa dem med låtval och hitta musikens plats i ordningen för dopgudstjänsten .

Många vill gå ifrån det traditionella låtvalet och önskar musik inom olika genrer. Tillsammans väljer vi vacker musik som passar just er och ert barn. Dopceremoni i kyrkan kan börja med välkomnande pianomusik, under själva dopet kan solisten sjunga några låtar. Psalmer och dikter kan ingå i dopgudstjänsten och kan ackompanjeras av pianisten. Slutligen kan pianisten spela en upprymd avslutningsmusik.

Pianist Stockholm What a Wonderful World Louis Armstrong

 

Solist till namngivning

Söker ni pianist och sångerska till välkomstceremoni, namngivningsceremoni eller namngivningsfest?
När datumet för namngivningsfesten är satt är det dags att tänka på musiken till ceremonin. Ni som väljer att ordna namngivning själva kan utforma den precis som ni vill. En del väljer att ha en enkel namngivningsfest tillsammans med de allra närmaste, medan andra vill ha en stor tillställning med flera gäster. Jag möter familjens önskemål kring musikval och diskuterar gärna upplägget på musikprogrammet för namngivning för att se till att musiken kommer naturligt i ceremonins ordning.

Man kan välja musik från min repertoarlista eller skräddarsy sitt eget musikprogram.
Namngivningsceremonin kan börja med att pianisten spelar ingångsmusik eller välkomstmusik. Sedan kan en vacker sång spelas och sjungas av solisten. Därefter berättar föräldrarna vilka namn de har valt åt barnet och vilka de har valt som faddrar. Gäster eller vänner brukar läsa några dikter och man kan då göra avbrott för att lyssna på solisten. Slutligen framför pianisten avslutningsmusik. När ceremonin är över och festen börjar kan pianisten spela stämningsfull mingelmusik medan gästerna samtalar och umgås med varandra.

Musikförslag piano & sång till dop & namngivning:

 • Bridge Over Troubled Water (Simon & Garfunkel)
 • Lilla Hand (Georg Riedel)
 • Majas visa (Alice Tegnér)
 • Teddybjörnen Fredriksson (Lars Berghagen)
 • Det gåtfulla folket (Olle Adolphson)
 • Det vackraste (Cecilia Wennersten)
 • För alltid (Sara Löfgren)
 • Handens fem fingrar (Lisa Nilsson)
 • Himlen är oskyldigt blå (Ted Gärdestad)
 • Kärleksvisan (Sarah Dawn Finer)
 • Mitt lilla barn (Jojje Wadenius)
 • The greatest love of all (Whitney Houston)

Flera exempel på piano till dop finns i Spotifylistan


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/pianiststockholm.se/public_html/templates/themler2/functions.php on line 201