Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/pianiststockholm.se/public_html/templates/themler2/functions.php on line 201

Jane Levkovskaya - pianist, sångerska, pianolärare

Jane Levkovskaya pianist

Mitt namn är Jane Levkovskaya, jag är en pianist ursprungligen från Sibirien i Ryssland, numera bosatt i Sverige.
Jag har fått min examen som jazz pianist på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm (2013) och jobbat i Sverige, Ryssland och utomlands i nästan 10 år som pianist, pianolärare, sångerska och pianobar artist.

Här är lite fakta om mig och uppdrag som jag har medverkat i som yrkesmusiker, sångerska och professionell pianist.

Född och uppväxt i Ryssland, Sibirien och bosatt i Stockholm sedan 2008
Jag kommer från en stad som heter Irkutsk och ligger runt 3000 mil från Moskva. All min familj bor fortfarande i Irkutsk medans jag flyttade därifrån ensam för att studera jazz piano i Stockholm.

Har gått en 7årig musikskola för barn och en 4-årig klassisk pianoskola i Irkutsk, Ryssland
Rysk pianoskola är välkänd för sina traditionella metoder och jag är väldigt tacksam att jag har fått grundundervisning i klassisk musik i Ryssland, för det har gjort mig till en kunnig pianolärare och det uppskattas främst av mina pianoelever.

Konstnärlig kandidatexamen i jazz piano från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, 2013
KMH har varit en viktig del av mitt yrkesliv. Som kvinnlig jazzmusiker, instrumentalist har jag fått kunskap som hjälpte mig att jobba som pianist i både med musik och underhållning i Sverige. Under 4 - årig musikerutbildning har jag fått chans att samarbeta med etablerade svenska musiker och lärare som Ove Lundin, Joakim Milder, Marie Bergman, Louise Hoffsten, Pål Svenre, Peter Lundblad

Framträdde som jazz pianist på Fasching, Spejaren, Tyresö Jazzklubb, Lilla Hotellbaren, Hotell Hellsten. Jazz pianist med flerårig erfarenhet av ensemblespel i olika format
Som första steg i min karriär som yrkespianist har jag spelat i ett stort antal band och ensembler som jazz trio, klassisk trio, jazz storband, orkester, coverband. Vid olika tillfällen har jag även varit inblandad som ackompanjatör och repetitör. Jag har spelat piano, keyboard, synt i olika stilar som Jazz, rock, pop, latin, salsa, bossa nova, musikal, funk, rock n roll, blues, gospel, folk, visa, filmmusik, schlager.

Har varit anställd som showpianist och pianobar artist på svenska och internationella kryssningsfartyg Crystal Serenity (USA), Thomson Cruises (UK), Silja Line (Sverige) osv.
Jag har jobbat mycket utomlands och har inte bara blivit mer erfaren pianist utan också sångerska och showbands pianist. Jag har testat mig som musiker i teater och i pianobar, har lärt mig att jobba med musikunderhållning.

Anlitades för pianounderhållning i flera konferenslokaler, restauranger och festvåningar i Stockholm -Sjöfartshuset, Opera Källaren, Teater Studio Liederman, Hotel Tylösand, Engelen, Hasselbacken, Grill, Wennegren Center, Solidaritet Arena, Runö Konferens osv
Som freelans musiker i Stockholm får man spännande och oväntade uppdrag. Idag ordnar man pianobar i någons vardagsrum och imorgon är det en stor galamiddag för 300 personer. The best is yet to come!!

Bokades som pianist för musikunderhållning av stora hotell i Sverige och utomlandsClarion, Scandic, Hotel Tylösand, Granmelia Teneriffa, Sensatori Ibiza, Napa Mermaid Cypern.
Att jobba som pianist i hotell lobby är trevligt och givande. Man träffar nya människor och skapar goda kontakter. Ibland får man ett uppdrag som hotell pianist utomlands och åker iväg att jobba i något annat land. 
Jag har fått jobba som hotell bar pianist i Ibiza, Teneriffa, Cypern, Spanien

Har varit projektanställd för följande events
Pianobar med tema Jul i Mörby Gallerian i Stockholm 2013, Unexpected Shopping 2014 i Täby centrum, pianist i samband med Folksam Reklamkampanj Mini Maestros, 2015. Medverkat i musikunderhållningsprojekt i bl.a Sollentuna Centrum, Sturegallerian och andra.
Väldigt vanligt uppdrag att vara pianist i en galleria och shopping centrum där piano underhållning är en del av någon reklamkampanj. Som pianist och sångerska kan man få en stor exponering och flera hundra lyssnare, samt bra möjligheter att marknadsföre sig genom att sälja sina CD skivor och sprida visitkort.

Medverkat som pianist i evenemang arrangerade av eventföretag som Julbordsmäcklarna, Wow Events, Scarlett Entertainment and Management, Telegraf Event & Brending och de andra.
Att samarbeta med stora Event företag är en viktig del av mitt jobb som pianist i musikunderhållningsbranschen

Anlitades som pianist för musikunderhållning på företagsfester, konferensmiddagar och minglar för bl.a BrandEcho, Kentor, Bright Vision.
Musikunderhållning bokas regelbundet av stora och små företag i hela Sverige. Som företagskund prioriterar man att anställa musiker som erbjuder bra kvalitet och har en fin portfolio. Därför jobbar jag som pianist och sångerska stadigt på att hålla en hög standard på mina musikaliska insatser.

Arrangerade pianokonserter och spelat under ceremonier i flera kyrkor och församlingar -
Färingsö Församling, Farsta Kyrkan, Stora Sköndalskyrka, Immanuelskyrkan, Eskellhems Kyrkliga Samfällighet, Engelbrektskyrkan osv.
En väldigt uppskattad uppgift för en pianist är att arrangera en pianokonsert i en kyrka eller spela under en ceremoni. Som musiker i kyrkan har man som mål att förmedla musik med dess konstnärliga innehål till människor

Medverkat som pianist i musikal teater och föreställningarsom Tillbaka Till Den Förbjudna Planeten i Kolhusteatern, Eskilstuna, 2012
Musikteater är ett magiskt ställe där artister och musiker skapar konst på scen. Jag har haft tur att vara inblandad som pianist i en av sådana föreställningar.

Arbetat som pianopedagog och privat pianolärare - Nacka Musikskola, Kulturskolan Stockholm, Österåkers Musikskola, Upplands Väsby Musikskola, Sensus Studieförbund, Lilla Akademin osv.
Att vara musiklärare och pianopedagog är en av mina största inspirationer. Jag finner mycket nöje i piano undervisning och jobbar med vuxna lika gärna som med barn. Under pianolektioner lär man sig nytt både som musiker och manniska.

Har varit aktiv som studiomusiker, producent, arrangör och låtskrivare i olika konstnärliga projekt i Stockholm, producerad och givit ut en skiva med egen musik som heter Restless på eget skivbolag Leja Music som jag driver sedan 2012
Skivproduktion, inspelning och utgivning var en del av mitt slutliga kandidatarbete på Kungl. Musikhögskolan och fortsatt att vara en del av mitt live sedan dess. Komponering av egen musik och låtskrivning berikar och kompletterar mig som musiker även idag.